Конференция за разпространение на можните

new website

Конференция за разпространение на можните

Среќни сме што успеавме да предадеме над 30 прирачници во Центарот за суштини!

Настанот на ФБ е тука: https://www.facebook.com/events/688247784922366/

Фатете го вашиот ентузијазам и инспирација и подгответе се за возбудливо искуство на проектот „Newave in Learning – финансиран од Еразмус +“, иновативна програма за брзо и ефикасно учење.

Настанот е во организација на Центарот за заедници на Иднината заедница сега и Институтот за сугегедопедија „Проф. Д-р Георги Лозанов“ ***.

*** Институт за сугегедопедија „Проф. Д-р Георги Лозанов “е вонреден партнер на Центарот за заедници„ Иднина сега 2006 “во проектот„ NEWave in учење – иновативна програма за брзо и ефикасно учење “во рамките на програмата„ Еразмус + “, ЦД 2. Проектни партнери се организации: ЕУРО- НЕТ (Италија), ББ & Б (Шпанија) и Триаголник (Македонија) Проектот се спроведува во периодот 01.09.2016 – 31.08.2019 година.

——————————————————————————————-

За време на конференцијата ќе научите за креираните интелектуални производи од партнерите во проектот: Центар на заедницата „Иднина сега 2006“ од Бугарија, ЕУРО-НЕТ од Италија, Бидербост Босан Рочин од Шпанија, Центар за неформално образование ТРИАГОЛНИК од Македонија и вонреден партнер Институт за предлози „Проф. Д-р Георги Лозанов “од Бугарија.

Seeе видите фотографии, материјали и резултати од обуки спроведени од наставници од Италија, Шпанија, Македонија и Бугарија, кои ќе ја применат методологијата „NEWave in учење“ во нивната наставна работа со возрасни ученици.

Програмата
————————————————– —————————————-
09: 30-10: 00 Регистрација
10: 00-11: 00 Историја и партнерство
11: 00-11: 30 Пауза за кафе
11: 30-12: 30 Интелектуални производи „НОВО во учење“
12: 30-13: 30 Ручек
13: 30-15: 00 НОВА во учењето програма за обука на наставници и исходите од учењето
15: 00-15: 30 Пауза за кафе
15: 30-16: 30 Практична примена на системот
16: 30-17: 00 Пауза за кафе
17: 00-18: 00 Демонстрација на курс по странски јазици за возрасни

————————————————– ————————————-

Познато е времето и местото на состанокот.

Ве очекуваме!

НОВАТА во учењето
иновативна програма за брзо и ефикасно учење
2016-1-БГ-01-КА204-023812